Even introduceren: Een nieuwe coördinator aan het werk bij het Urban Gro Lab!

11894038_1000780959943918_2025262933368253725_o

02 nov Even introduceren: Een nieuwe coördinator aan het werk bij het Urban Gro Lab!

Wanneer de –r weer in de maand zit, betekent dat een nieuwe zoektocht naar een coördinator voor het Urban Gro Lab. In september is de vacature online gezet en hadden potentiële kandidaten de kans om zich aan te melden middels een sollicitatiebrief. Op basis hiervan werden zes mensen geselecteerd die uitgenodigd werden voor een heuse speeddate waarbij de vonken er vanaf vlogen. Drie kandidaten werden vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en op basis van deze procedure is Jorne Visser geselecteerd om zich over het Urban Gro Lab te ontfermen. Hij is alweer een paar dagen aan de slag en dus een goede reden om hem even voor te stellen:

1. Wat heeft je doen besluiten om te solliciteren voor de functie van ‘coördinator Urban Gro Lab’?

Voor iedere (sociaal) planoloog is het natuurlijk een prachtige gelegenheid om bezig te gaan met nieuwe, innovatieve onderzoeken en projecten omtrent stadsontwikkeling en het toeval wil dat ik een (sociaal) planoloog ben en dus enorm enthousiast over deze functie ben. Er liggen veel interessante vraagstukken en er is veel ruimte voor het zogezegde experiment en dat spreekt mij enorm aan. Toen deze vacature voorbijkwam dacht ik dan ook maar een ding: “Dit moet ik worden!”

2. Je hebt een aardig traject doorlopen om uiteindelijk de nieuwe coördinator te worden. Hoe heb je dit ervaren?

Nou, als net afgestudeerde was dit een van mijn eerste uitnodigingen voor een gesprek. Ik ben nog niet eerder in mijn leven op een speeddate geweest, dus dat was een nieuwe ervaring voor mij, maar het proces daagde mij enorm uit om na te denken over wat ik zou willen gaan doen in de stad en welke onderwerpen en projecten ik op wil pakken. Je leert om goed na te denken over wie je bent en wat je wilt en ik ben dan ook blij dat ik de kans krijg om dit te laten zien!

3. Wat is je achtergrond precies en op welke manier denk je dat dit van pas gaat komen in je nieuwe functie?

Mijn opvoeding heeft zich plaats gevonden op twee plekken. In Grootegast, een klein dorp in het mooie Westerkwartier waar ik natuurlijk al wat liefde heb opgebouwd voor de Ommelanden en in Kampen, een prachtig Hanzestadje aan de IJssel. Daarna ben ik naar Groningen vertrokken om Sociale Geografie en Planologie te studeren, waarbij ik ook een aantal maanden in Riga heb gestudeerd. Een plek met een hele bijzondere geschiedenis die zijn sporen heeft achtergelaten in de in tweeën gespleten stad. In deze periode heb ik geleerd hoe complex steden zijn en hoe de geschiedenis en cultuur bepalend zijn voor zijn ontwikkeling én, nog veel belangrijker, dat je de mogelijkheid heb om hierin in te grijpen en je de omgeving kan veranderen. Na een verdere uitdieping van mijn interesse voor architectuur ben ik Sociale Planologie gaan studeren. Ik heb hier mijn focus gelegd op leefbaarheid, burgerparticipatie en ruimtelijke ontwikkeling en geleerd dat voor mij de maatschappelijke en duurzame bijdrage die wij kunnen leveren centraal staat. Mijn masterscriptie ging over de sociale impact van burgerinitiatieven binnen de nieuwe voedselvisie van Groningen.

4. Je bent dus geen onbekende in Groningen; kun je nu al iets zeggen over je plannen of op welke thema’s je je gaat focussen in de stad?

Ik had al erg veel wilde plannen voor de komende periode en ik heb de afgelopen dagen ook weer heel veel nieuwe input gekregen dus mijn enthousiasme is nog verder aangewakkerd. Ik denk dat Koen een goede basis voor mij heeft gelegd door hard te werken aan het neerzetten van een goede structuur en het uitbreiden van het netwerk. Ik wil onder andere bezig gaan met het onderwerp voedsel, een van mijn grootste interesses. Er loopt al een enorm leuk onderzoek in Groningen, Reframe, die draait om het opzetten van een regionaal voedselsysteem voor de stad en ommeland. Ik wil me daarnaast graag bezighouden met duurzame energie, Intensss-PA, is een interessant onderzoek dat daarover gaat, dus daar ga ik mij zeker mee bezighouden.Een sterkere koppeling gaan maken met cultuur en bezig gaan met vergroening in de stad zijn ook interessante thema’s. En meehelpen aan het opzetten van de Smart Campus lijkt me daarnaast ook erg leuk. Ach, zo kan ik nog wel even doorgaan, haha.

5. Ideeën te over dus! Zijn er ook specifieke dingen in je vrije tijd die je graag doet?

Nou en of! Ik heb een ietwat ongezonde passie voor muziek en dit vertaalt zich in het spelen in de band Santa Fé (erg leuke band, al zeg ik het zelf!) en ben ik actief als vrijwilliger bij Vera, waarbij ik het programma verzorg voor de Kelderbar waar iedere zaterdag een band speelt, hoewel ik daar nu wel wat minder tijd voor zal hebben dan voorheen! Daarnaast vind ik het leuk om foto’s te maken en werk ik graag in mijn moestuin in Vinkhuizen.

6. Wanneer ben jij tevreden over een jaar tijd?

Nou, ik loop over van de ideeën waar ik mee aan de slag wil, dus het zou mooi zijn om hier een paar van te gaan realiseren. Het leukste is om andere mensen enthousiast en blij te maken met projecten die jij initieert. Nog mooier zou het zijn als een van die projecten een structurele bijdrage gaat leveren aan de stad. Daarnaast zou het mooi zijn als het Urban Gro Lab nog iets zichtbaarder te maken en er nog meer leuke onderzoeken gaan lopen die nuttig zijn voor de gemeente en studenten.

7. Tot slot: heb je nog een oproep/boodschap voor degenen die dit artikel lezen?

Yes, hou je ogen en oren open. Er gebeurt natuurlijk heel veel in de stad en er kan nog heel veel anders. Zie je dingen, hoor je dingen, heb je ideeën voor de stad? Treuzel dan niet en laat het me weten!

Geen reactie's

Geef een reactie

*