Expert meeting: Reflecting on sustainable mobility innovations in Groningen

expertmeeting

29 mei Expert meeting: Reflecting on sustainable mobility innovations in Groningen

Op 3 juni van 10:00 tot 12:00 organiseert het Urban Gro Lab een expert meeting over (duurzame) mobiliteit in de raadszaal van het stadhuis in Groningen. Hierbij zal een groep MSc studenten van de Arizona State University School of Sustainability aanwezig zijn. Zij zijn in Nederland om allerlei best practices op het gebied van mobiliteit te verzamelen en mee te nemen naar Phoenix. Deze groep mobiliteitsexperts (in opleiding) zal hun veldwerk in Nederland afsluiten met een bezoek aan Groningen.

Hans Vissers, stadsadviseur bereikbaarheid, zal de bijeenkomst openen met een introductie in het Groningse mobiliteitsbeleid en de innovaties die daarmee gepaard zijn gegaan. Hierop zal Dr. Arnim Wiek, expert op het gebied van duurzaamheid, transitie en klimaatverandering, reflecteren aan de hand van de eigen ervaringen, mobiliteitsbeleid in Arizona en de tijdens het bezoek aan Nederland opgedane kennis.

Het doel is natuurlijk om zo veel mogelijk van elkaar te leren. Daarvoor is er na de presentaties ruimte voor discussie met experts van de Rijksuniversiteit Groningen (vakgroep Planologie), gemeente Groningen en andere belanghebbende partijen. Zo willen we erachter komen wat een best practice op het gebied van duurzame mobiliteit inhoudt en hoe deze in Groningen (verder) kan worden vormgegeven.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.