GroBlogs

Detail4

17 sep GroBlogs

Vanaf 22 september publiceert het Urban Gro Lab een serie blogs over de Toekomst van de Stad, cq. de Stad van de Toekomst. Aan inspirerende Groningers werd gevraagd om – met een Gronings tintje en vanuit de eigen invalshoek – te schrijven over dit thema, dat wederom centraal zal staan tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro (21-22 november). Met wekelijks een blog over onderwerpen als stedelijke strategie, de toekomst van wonen, de sociale stad, etc. stellen de GroBlogs dit onderwerp vast aan de kaak. Zie hieronder het programma:

22 september: Frank de Vries, adviseur en consultant verbonden aan Berenschot BV en oud-wethouder van Groningen, opent de serie met een verkenning van nieuwe strategieën voor het behoud van levendige steden. LinkedIn.

29 september: Maatschappij voor Innovatie van Economie en Samenleving. Initiatiefnemers Frans Kerver, Ronald Mulder, Wieke Paulusma, Lykle de Vries en Jan Willem Wennekes betogen de kansen van Groningen als sociaal-economische proeftuin. Website. Twitter.

6 oktober: Koen Castelein. Naast zijn twee masterstudies (planologie en rechten) zit Koen Castelein in de gemeenteraad voor D66. Volgens hem is met de 200.000ste inwoner de tijd rijp voor Groningen om de stap naar grote stad te maken. LinkedInTwitter.

16 oktober: Dick Janssen, partner bij RIZOEM, neemt de houdbaarheid van de woningvoorraad onder de loep en komt tot de conclusie dat het tijd is dat de gemeente de regie neemt. LinkedInTwitter.

20 oktober: Maarten Wiersma, zelfstandig bouwkundige (ABC2C), is ervan overtuigd dat het anders moet in de bouw. Tijd voor De Nieuwe Aanpak: cradle to cradle in plaats van bouwen voor de sloop. LinkedIn. Website.

27 oktober: Marloes Dekker schrijft vanuit de invalshoek van de sociaal ondernemer over de opkomst en essentie van nieuwe niet-commerciële organisatiestructuren. LinkedIn. Twitter.

3 november: Niek Verdonk, de stadsbouwmeester van Groningen, sluit de serie af met een scherp betoog. Twitter.

Reageer en discussieer mee op twitter: #GroBlogs.

5 Reactie's