Het experiment ‘De Bank voor Iedereen’ officieel van start!

AlfaCollegeUrbanGroLab08

05 jun Het experiment ‘De Bank voor Iedereen’ officieel van start!

Dolenthousiast en zenuwachtig zijn we wel een beetje, maar hij staat er nu toch echt: De Bank voor Iedereen! En wat is nou een betere plek om het experiment van start te laten gaan dan de Vismarkt. In het hart van de binnenstad staat de bank op een heus podium!

In dit artikel is de uitgebreide achtergrond en uitleg terug te vinden, maar nog even in het kort: De bank is gemaakt door studenten van het Alfa College in opdracht van het Urban Gro Lab en die wil met deze bank onderzoek doen naar de behoefte voor nieuwe publieke zitplekken in de stad. Per 4 juni staat de bank iedere week op een andere locatie in de stad. Met behulp van een enquête wordt gevraagd wat mensen van de bank vinden en met behulp van sensors wordt gemeten hoeveel mensen gebruik maken van de nieuwe bank.
De Geodienst heeft een mooi kaartje gemaakt met daarin het overzicht van de locaties:

Banken_datums (3)

Nu de bank er bijna 24 uur staat kunnen we eigenlijk al zeggen dat het een groot succes is. Er zijn continu mensen die plaatsnemen en uit de reacties van mensen blijkt dat ze het een goed initiatief vinden en de bank er erg mooi uit vinden zien. We hopen dan ook dat Groningers de bank omarmen en afzien van vandalisme. We hebben de bank losgelaten en wachten dus vol spanning af wat er de komende tijd gaat gebeuren.

Voor nu kunnen we in ieder geval zeggen dat we meer ruimte en zitplek voor iedereen hebben gecreëerd en dat is al een prachtige stap om de stad weer net een stukje beter te maken.

WP_20180605_11_39_32_ProWP_20180604_16_48_52_Pro  WP_20180605_13_14_38_Pro

 

 

1Reactie
 • Annemiek Vos
  Geplaatst op 22:29h, 06 juni Beantwoorden

  Hallo,
  Ik vind die bank super!
  Ben zelf kunstenaar én bestuurslid van het Poorterhoes ( buurthuis in de Oosterpoort)
  Voor ons buurthuis ligt een prachtig plein en het lijkt mij geweldig als wij ook zo’n mooie bank zouden krijgen voor op ons plein.
  Zou dat mogelijk zijn? Of zou het Alfa colkege een ontwerp kunnen /will en maken voor ons plein?
  Hoor graag van u!
  Hartelijke groeten,
  Annemiek Vos

Geef een reactie

*