Infoversum geopend

19 jun Infoversum geopend

‘Een overdonderde ervaring’: dat was de reactie van enkele bezoekers die gisteren als eerste films konden kijken in 3d, in het Infoversum in Groningen. Dat werd officieel geopend.

De openingshandeling werd verricht door  Commissaris der Koning Max van den Berg en burgemeester van Groningen Ruud Vreeman. Infoversum is het eerste 3D koepeltheater van Nederland .

De premièrebezoekers  bleken onder de indruk van de projectie en het geluid in 3D-technieken in de koepelzaal:

Nederland heeft er vanaf nu een topattractie bij, in zijn soort zijn er slechts 20 ter wereld. Een ervan staat in Groningen, klaar om bezoekers uit binnen- en buitenland te ontvangen.

Infoversum – oorsprong en doel

Het idee voor Infoversum komt van Edwin Valentijn, bijzonder hoogleraar astronomische informatietechnologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Hij kreeg door de Provincie Groningen het –inmiddels zeer actuele- vraagstuk voorgelegd om wetenschap toegankelijk te maken voor het grote publiek.

In plaats van een lesprogramma met workshops bedacht hij Infoversum, als een nieuw medium in het tijdperk van IT, Big Data en social networks: ‘samen digitaal in de zaal’. Valentijn betrok de RuG, Gemeente Groningen en GasTerra als ‘founding partners’ in een gemeenschappelijk doel: laagdrempelige verspreiding van –wetenschappelijke- kennis door middel van beeld en verbeelding, prettig verpakt in een cross-over van entertainment, wetenschap en kunst.

Bron: www.gic.nl
Foto boven: Mark Sekuur/Prima Focus

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.