Metalcafé, Snoepwinkel, Kinderboerderij en meer: De uitkomsten van het ‘I wish this was’ project

IMG_20150820_131439818[1]

14 sep Metalcafé, Snoepwinkel, Kinderboerderij en meer: De uitkomsten van het ‘I wish this was’ project

Als je ons een beetje gevolgd hebt de laatste tijd dan ben je inmiddels bekend met het ‘I wish this was’ project. ‘I wish this was’ is een interactief openbaar kunstproject waarin we Stadjers hebben uitgenodigd om hun hoop/wens te delen over leegstaande gebouwen in de binnenstad. Om hen deze kans te bieden hebben we afgelopen maand op drie verschillende leegstaande panden in de binnenstad in totaal 150 stickers geplakt, waarop men een suggestie kan geven voor de invulling ervan. Met dit project willen we bijdragen aan de traditionele beleving van de openbare ruimte en de rol ervan in ons welzijn zowel als gemeenschap als individu.

De locaties die we hebben geselecteerd zijn Nieuwe Ebbingestraat 42, Folkingestraat 63 en Gedempte Zuiderdiep 43. De enige criteria die we aan een pand stelden was dat het er enigszins druk moest zijn, we de stickers goed in het zicht van voorbijgangers konden plaatsen en uiteraard dat het leeg stond. Hoewel we tijdens de Nacht van Kunst en Wetenschap al succesvol hadden geëxperimenteerd met dit project, waren we alsnog overweldigd door de hoeveelheid reacties. Binnen no time waren alle stickers beschreven en werd er door ruimtegebrek in sommige gevallen zelfs meerdere suggesties op één sticker geplaatst. Wij zijn ontzettend blij met deze positieve respons en willen iedereen die aan dit project heeft meegewerkt dan ook hartelijk bedanken. Nu volgt een korte analyse van de uitkomsten van dit project.

IMG_20150820_151706097_HDR[1]Het leegstaande pand aan het Gedempte Zuiderdiep met dan nog onbeschreven stickers

Op het eerste oog lijkt het alsof alle wensen op zichzelf staan en er weinig overeenkomsten te ontdekken zijn. Dat is natuurlijk ook niet zo goed, aangezien veel mensen behoefte hebben aan andere dingen. Wanneer je iets dieper in de uitkomsten duikt, zijn er echter wel degelijk enkele opvallende zaken te melden. Zo werd er door meerdere mensen het verlangen geuit om een vegetarisch/vegan restaurant in het leegstaande pand te hebben. Een suggestie die ook regelmatig terugkwam is die van de avondwinkel. De meeste supermarkten sluiten hun deuren rond een uur of 9/10 ’s avonds terwijl veel mensen kennelijk de behoefte hebben om daarna nog enkele inkopen te doen. Andere antwoorden die vaker terugkwamen waren Topshop (kledingwinkel voor vrouwen), Pull & Bear (modeketen), coffeeshop, Bagels & Beans, sneakershop, (banket)bakkerij, smoothiebar en een saladbar.

IMG_20150824_115351129_HDR[1]De reacties stroomden in sneltreinvaart binnen in de Folkingestraat!

Toch zijn er ook suggesties die, hoewel maar één keer genoemd, wel degelijk het vermelden waard zijn. Wij vonden ‘a meeting spot for travellers’, steunpunt voor migrantenarbeiders, taalinstituut, manga-/animewinkel, discosauna, nutellashop en post-workout foodbar ook erg goed gevonden. En dan zijn er natuurlijk ook altijd nog de wensen die op je lachstuipen werken. Wij konden in ieder geval erg lachen om ‘hoe-komen-we-van-onze-ex-af-winkel’, ‘als het maar geen vies eten is’, avondgereedschapswinkel, Katy Perry fanshop en ‘1964’.

CNQeFBWWcAASE6UHet ‘I wish this was’ project is niet onopgemerkt gebleven gelet dit stukje in DvhN!

“En nu?” vraag je je misschien af. “Gaat er hier verder nog iets mee gebeuren?” Hier zijn we momenteel nog druk over aan het filosoferen. We hopen allereerst dat dit project mensen inspireert om zelf na te gaan denken wat ze momenteel nog missen in Groningen. Verder willen we de resultaten gaan delen met makelaars, ondernemers en andere belanghebbenden. Vanwege de vele positieve reacties die we naar aanleiding van ons project hebben gekregen, zijn we bovendien van plan om het in de nabije toekomst een vervolg te geven. Wordt vervolgd!

Geen reactie's

Geef een reactie

*