Urban Gro Lab introduceert.. onze Nacht van Kunst & Wetenschap projecten!

i wish this was

01 jun Urban Gro Lab introduceert.. onze Nacht van Kunst & Wetenschap projecten!

Wij hopen dat zaterdag 6 juni al tijdenlang rood omcirkelt in je agenda staat, maar mocht dat nog niet zo zijn: doe dat bij dezen dan alsnog! Gedurende deze dag vindt de Nacht van Kunst en Wetenschap plaats en kunnen bezoekers verspreid over de binnenstad van Groningen meer dan 200 acts vinden. Daarbij gaat het om voorstellingen, lezingen, muziek en dans maar ook om bijzondere experimenten waar het publiek zelf aan kan deelnemen. Popmuziek speelt een grote rol, maar er is tevens ruimte voor jazz, klassiek, folk en singer-songwriters. Een etmaal lang is Groningen de hoofdstad van kunst en wetenschap. Het Urban Gro Lab is erg enthousiast over de Nacht en heeft daarom het initiatief genomen om er ook zelf bij betrokken te zijn dit jaar. Dit heeft er toe geleid dat we twee projecten op poten hebben gezet die we middels dit nieuwsbericht graag met jullie willen delen. Het gaat om het ‘I wish this was’ project en het ‘DIY Urbanism’ project. Een korte introductie.

I wish this was

‘I wish this was’ is een interactief openbaar kunstproject waarin het Urban Gro Lab bezoekers van de Nacht van Kunst en Wetenschap uitnodigt om hun hoop/wens te delen over (leegstaande) gebouwen in de binnenstad. Dit project werd eerder uitgevoerd door de Taiwanees-Amerikaanse kunstenaar Candy Chang. In 2010 plaatste Chang dozen gratis stickers in bedrijven door de hele stad en plakte duizenden stickers op leegstaande gebouwen in New Orleans, zodat iedereen die langs liep er één in zou kunnen vullen. Ze wilde met dit project bijdragen aan de traditionele beleving van de openbare ruimte en de rol ervan in ons welzijn zowel als gemeenschap als individu.
We hebben een flinke hoeveelheid stickers gemaakt waarop bezoekers kunnen aangeven wat zij graag zouden willen zien op een bepaalde locatie. Of je daar nou graag een rock café wilt zien of wellicht wel een Grieks restaurant; het mag allemaal! Het doel van dit project is om meer inzicht te verkrijgen waar er behoefte aan is in de stad Groningen. De stickers zullen door ons op enkele vooraf bepaalde locaties geplakt worden, maar er zijn ook losse stickers in omloop om de creatieve geest van de bezoeker de vrije loop te laten. Aan het eind van de Nacht worden de stickers weer verzameld en wordt hier (in samenwerking met studenten) een klein onderzoekje aan gekoppeld.

iwishthiswas2

DIY Urbanism

Het doel van dit project is simpel: Bouw je eigen zitplaats met behulp van pallets. Het Urban Gro Lab heeft een vijftigtal pallets geregeld waarmee bezoekers van de Nacht van Kunst en Wetenschap hun eigen zitplaats (of wellicht wel heel iets anders) kunnen bouwen op het Academieplein. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor een stukje tijdelijke stadsinrichting! Dit proces wordt begeleid door een aantal studenten om zo te observeren wat mensen met de pallets gaan bouwen en waar ze gaan bouwen.

diy urbanism

Hieraan gekoppeld vindt zaterdagavond bovendien een discussie plaats over eerder genoemde thema’s in Academia Minerva tussen 20:30 en 21:30 uur. Drie experts zullen in de centrale hal op, heel toepasselijk, een bank van pallets plaatsnemen en met elkaar, maar ook met de bezoekers, in discussie gaan over leegstand in Groningen en DIY Urbanism. Hierbij worden bezoekers uitgenodigd om zelf plaats te nemen op de tweede bank. Dit debat zal plaatsvinden in de vorm van drie verschillende ronden; vragen, stellingen en ideeën. Op deze manier willen wij in gesprek gaan over de inhoudelijke bijdrage van de projecten van het Urban Gro Lab tijdens de Nacht.

Hopelijk zien we je zaterdag!

1Reactie
  • Amenze
    Geplaatst op 12:12h, 02 september Beantwoorden

    不過我又諗多左樣野 其實我地可以用 From EM 申請拎返個英藉 From EM 本來係俾印裔、巴裔之類 , 在回歸後無國籍的人申請入英籍, 條件包括:- be ordinarily resniedt in Hong Kong on the date of your application; and- have been ordinarily resniedt in Hong Kong on 3 February 1997- on the relevant date, you must have been BDTC-HK, BN(O), BOC, BS, BPP and you must not have held any other non-British nationality.佢在 remark 強調:It is possible to be a citizen or national of a country even if you have never held a passport issued by the authorities of that country. You should make sure this does not apply to you before you make your application.If you became a British national through your Hong Kong connections but are ethnically Chinese, you may be considered a Chinese national under Chinese nationality rules. You should contact the immigration department of the Hong Kong Special Administrative Region for advice before you make your application.但係問題就係, 在 Relevant Date 即 1997年2月3日, 所有香港 BDTC/BN(O) Holders 都係無中國籍的 因為呢個中國籍身份係 1997年7月1日先至生效 咁即係話符合晒所有要求囉 大家點睇?

Geef een reactie

*